Cautare

3094 de rezultate pentru "parohia ortodoxa copsa mica" (7.69 secunde)
AGERPRES: Sfantul Sfintit Mucenic Corneliu Sutasul este pomenit in calendarul crestin ortodox in ziua de 13 septembrie. A fost unul din centurionii imparatului Tiberiu (14-37) din cohorta Italica din orasul Cezareea Palestinei.
De asemenea, tot la standul meu gasiti si un binoclu cu fildes - la 350 RON si o cruce ortodoxa din argint, cu lant din argint - la 350 RON, o bratara barbateasca din argint - la 500 RON, ne-a spus anticarul Florin Georgescu.
"Din pamant ai fost zidit, in pamant te vei intoarce..." "Biserica Ortodoxa Romana nu si-a exprimat un punct de vedere clar, scris, printr-un act sinodal, referitor la procedura incinerarii, spune preotul Radu Dumitru, directorul general al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane.
Biserica Ortodoxa Romana a reactionat de fiecare data,interzicand orice asistenta religioasa in cazul celor incinerati, masura care se aplica si in prezent.
Data Pastelui difera din anul 1582, cand Biserica romano-catolica a trecut la calendarul gregorian, iar Biserica ortodoxa a ramas dupa calendarul iulian.
Au fost dezgropate etichete cominterniste pentru a-i stigmatiza si a-i tintui pe liste cvasiconspirative pe cei suspectati de un sentiment national mai raspicat, ori de apartenenta crestin-ortodoxa.
Orice osteneala sau orice jertfa, de acest fel, cuprinde in ea lumina pe care o vesteste Biserica Ortodoxa in ziua de Paste si in fiecare duminica de peste an, zicand:
Structura confesionala a fost declarata de 18.861,9 mii persoane din totalul populatiei stabile si arata ca 86,5% dintre persoanele care au declarat religia sunt de religie ortodoxa;
crestinortodox.ro: Sfanta Maria Magdalena Maria Magdalena, sarbatorita pe 22 iulie, era din semintia lui Neftalim, din Magdala Galileei, un sat situat intre orasele Capernaum si Tiberiada.
Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Nectarie in ziua de 9 noiembrie. Printre nenumaratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfantul Nectarie a fost preaslavit si cu darul facerii de minuni.
Semnificatia ortodoxa Ziua de 25 decembrie a fost fixata ca zi in care se sarbatoreste nasterea lui Isus Hristos in anii 300‘, de catre biserica romana.
In biserica ortodoxa oamenii se pregatesc pentru intampinarea sarbatorilor de Pasti prin "postul Pastelui" numit si "Postul Cel Mare", post care dureaza 48 de zile.
Traditia spune ca ouale rosii sfintite la Biserica Ortodoxa sunt un antidot redutabil contra farmecelor si magiei negre. Taranul roman le punea in brazda pentru a spori astfel recoltele sau le ingropa in vie, pentru a feri viile de grindina.
Sfanta si inteleapta Sofia impreuna cu fiicele sale este sarbatorita de Biserica Ortodoxa Romana la 17 septembrie. Sfanta Sofia a avut din casatorie trei fiice, carora le-a pus numele celor trei virtuti evanghelice:
Dupa acest model admirat in intreaga lume, Biserica Ortodoxa Romana, prin Arhiepiscopia Bucurestilor, vrea sa construiasca un lacas de cult la peste 2200 de metri altitudine, intre Refugiul Salvamont si Crucea Caraiman.
Nicholas, iar putin mai departe pe partea opusa o biserica ortodoxa, foarte frumoasa, cladirea Bell-Tower, iar cand ajungem in piata pe stanga, impunatoare si sobra cladirea tribunalului.
Traditiile legate de sfanta taina a botezului Botezul face parte din sfintele taine ale Bisericii Ortodoxe si trebuie sa respecte o serie de reguli impuse de religia ortodoxa.
A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Bucuresti si are un master in Doctrina si Cultura si un doctorat in Filosofie.
Exact ce cere acea petitie semnata de milioane de romani, sprijinita de Biserica Ortodoxa Romana, verificata intru constitutionalitate de Curtea Constitutionala si pentru care onor domnul Johannis a porcait milioane de romani, facindu-i FANATICI RELIGIOSI.
Pesedistii au inceput un lobby intens in favoarea initiativei depuse de Coalitia pentru Familie, puternic sustinuta de Biserica Ortodoxa, dar si de restul cultelor, inclusiv de reformatii maghiari.
google-analytics.com